Manager ontslagen na organiseren seksueel getint bedrijfsuitje

Manager ontslagen na organiseren seksueel getint bedrijfsuitje

Onlangs deed de Rechtbank Oost-Brabant (Rb Oost-Brabant 26 juni 2013, zaaknummer 896241/13-400) uitspraak in een zaak waarbij een manager werd ontslagen wegens het organiseren van een seksueel getint bedrijfsuitje.

De manager kondigde per e-mail zijn werknemers aan: “Ondeugd op de Wallen

Omdat ik dan toch in Amsterdam ben, ga ik daarna privé nog even door. Voor degene die dat nu al weten dat zij ook zin in meer hebben kunnen zich vrijwillig aansluiten bij [R.] en mij voor avond “Ondeugd op de Wallen”. Dit valt buiten de teamdag en vraagt een bijdrage van EUR 35,- per persoon. Let op! Dit is echt buiten het programma, puur een privé aangelegenheid en de titel “Ondeugd op de Wallen” doet wat vermoeden. Overigens biedt het programma voldoende voor vrienden én vriendinnen…. Meer geef ik niet prijs.”

Zeven medewerkers hebben aan het aanvullende programma deelgenomen. Bij binnenkomst in een ruimte werden de werknemers belaagd door  twee halfnaakte vrouwen die voor en achter de werknemers kwamen staan en waarbij met een nat washandje hun handen werden gewassen. Vervolgens werd een striptease-act opgevoerd door een aantal vrouwen. Voor de drie vrouwelijke medewerkers was een mannelijke stripper aanwezig. Daarna werden er door de vrouwelijke strippers erotische lapdances uitgevoerd, waarbij de strippers zich volspoten met slagroom en de medewerkers verzocht werden de slagroom van hun naakte borsten af te likken.

De rechter besloot de arbeidsovereenkomst niet wegens dringende redenen (dus niet op staande voet) te ontbinden, maar wel op grond van wijziging van omstandigheden. Het bedrijf waar de manager werkzaam was heeft terecht het vertrouwen in de manager verloren. Bovendien was het gedrag van de manager dusdanig grensoverschrijdend, dat zijn arbeidsovereenkomst mocht worden ontbonden.

Pas dus op wat u voor bedrijfsuitjes organiseert; het zou nog wel eens uw ontslag kunnen betekenen.

Mr. I.M. Thieme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *