'Bird nesting’ – een nieuwe omgangsregeling

'Bird nesting’ – een nieuwe omgangsregeling

‘Bird nesting’ is in Nederland nog een relatief onbekend begrip. Het leent zich voor de situatie dat de ouders nog in een echtscheidingsprocedure zijn verwikkeld en de zorgtaken op een juiste manier willen verdelen.

In het geval van mevrouw X, verbleef zij gedurende maandag tot en met vrijdag in de woning. Zij vertrok iedere avond, zodra de heer Y thuis kwam, naar een ander verblijfadres. Mevrouw X wilde in het kader van de echtscheidingsprocedure een eerlijke verdeling omtrent de omgang met de kinderen, waarbij ook de ouders niet al te veel heen en weer hoefden te reizen.

In de echtscheidingsprocedure werd het verzoek gedaan om een omgangsregeling vast te leggen, waarbij de kinderen in de echtelijke woning zouden blijven en de ouders om de beurt daar zouden wonen. In dit geval zou mevrouw X van maandag tot en met vrijdagavond in de woning blijven en de heer Y de overige tijd. Beide ouders zouden daarnaast een ander woonadres hebben. Dit verzoek werd door de rechtbank gehonoreerd.

De hierboven weergegeven omgangsregeling voorkomt dat kinderen telkens van het huis van vader naar het huis van moeder moeten en omgekeerd. Het zorg voor rust en stabiliteit in een voor de kinderen vertrouwde omgeving.

Wilt u meer weten over het vastleggen van omgangsregelingen, dan staan wij hoogstpersoonlijk voor u klaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen op telefoonnummer: 0251 22 46 46.

Marieke Hurkmans/advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *