Binnenlopen bij het Juridisch Loket blijft toch mogelijk

Binnenlopen bij het Juridisch Loket blijft toch mogelijk

Het leek er even op dat het niet meer mogelijk zou zijn om bij het Juridisch Loket binnen te lopen voor gratis juridisch advies. De dertig Nederlandse vestigingen van het Juridisch Loket zouden slechts nog op afspraak of per telefoon bereikbaar zijn.

Gisteren bereikte ons het bericht dat na een uitvoerig debat in de Tweede Kamer, toch de noodzaak is gebleken om de balie van het Juridisch Loket open te houden voor inlopers. Wel zal men niet meer zomaar op ieder willekeurig moment bij het Juridisch Loket kunnen binnenwandelen; bij de grote loketten vindt twee keer in de week een inloopspreekuur plaats, en bij de twintig kleinere loketten komt een wekelijks inloopspreekuur.

Heeft u een probleem waarvoor u sowieso een advocaat nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een echtscheiding? Of heeft u een dagvaarding ontvangen? Dan is het niet nodig langs het Juridisch Loket te gaan voor juridisch advies, maar kunt u zich rechtstreeks tot ons wenden. Wel ontvangt u via het Juridisch Loket – voor het geval u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand – korting op de eigen bijdrage. Wij vragen u dan na het gesprek met ons om even telefonisch contact op te nemen met het Juridisch Loket. Ook in overige gevallen komt het vaak voor dat het  Juridisch Loket u doorverwijst naar een van onze advocaten.

Overigens houdt Dudink & Starink Advocaten eveneens een gratis inloopspreekuur en wel op maandagochtend van 09:00 tot 10:00 en op donderdagmiddag van 17:00 tot 18:00. Hier bent u uiteraard ook van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *